Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzav
Lintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece.
A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie marunt. Se spala zarzavatul de supa, se curata prazul de coaja si totul se taie rondele. Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere / sa nu-si schimbe culoarea.
Usturoiul, cuisoarele si piperul boabe se inchid in ouletul de preparat ceai (dozator) si se agata pe marginea oalei.
Slanina se prajeste, se rumeneste sa fie crocanta si bucatile prajite se scot pe un prosop de bucatarie din hartie absorbanta. In grasimea ramasa se caleste ceapa, se adauga zarzavatul si prazul si se prajesc putin la foc iute.
Se adauga lintea, cartofii, foaia de dafin, ouletul de ceai cu mirodenii si atata apa rece ca sa fie bine acoperita. Se fierbe cu capac, la foc mic. Sarea se pune la sfarsit (30 de minute).
Cand lintea si zarzavaturile s-au inmuiat, se scoate foaia de dafin si dozatorul cu mirodenii. Se drege cu compozitia din smantana si faina(de orez) care se omogenizeaza cu zeama de supa ca sa nu ramana cocoloase, se toarna in supa si se mai lasa la fiert potrivit inca 5 minute.
Se spala crenvurstii si se fierb 3 – 4 minute in supa clocotinda.
Apoi se adauga sarea si se incorporeaza usor bucatelele de slanina.
La servire, se ofera smantana intr-un bol.
Se serveste a doua zi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post