Supa iute-acrisoara de varza este o reteta culinara de vara. Ingredientele pentru reteta sunt:varza, morcov, supa.
Supa iute-acrisoara de varza se prepara astfel: ciupercile uscate se fierb 10 minute in supa. Intre timp pregatim legumele. Varza se taie grob. Morcovii se taie in fasiute subtiri, ceapa felii, ghimbirul se da pe razatoare. Incingem wokul (vas traditional de bucatarie orientala), apoi uleiul, punem ceapa verde, invartim de 4-5 ori, dupa care adaugam fasiutele de morcov, amestecam si dupa jumatate-maxim 1 minut, adaugam varza si amestecam. Condimentam cu sosul de soia si sos oyster, amestecam si mai lasam vreo 2 minute. Adaugam supa, condimentam din nou, cu sare si sambal oelek. Daca mai e nevoie, puteti adauga sos de soia. Lasam sa fiarba 3-4 minute cu capac, timp in care fierbem taiteii. Se fierb in apa fara sare 2 minute. Se strecoara si se clatesc scurt cu apa rece.
Taiteii se pun pe fundul castronului, iar supa se poate adauga deasupra.
Alte retete cu varza recomandate:
Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.
Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ouIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala