Supa italiana

Fasolea se spala si se inmoaie in apa rece timp de 12 ore. Ceapa se taie marunt si se opareste. Morcovii, telina si usturoiul s etaie marunt, costita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr fasole alba
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 50 gr pasta de rosii
  • 100 gr ceapa
  • 50 gr macaroane
  • 100 gr costita afumata
  • 2 catei de usturoi
  • piper
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se spala si se inmoaie in apa rece timp de 12 ore. Ceapa se taie marunt si se opareste. Morcovii, telina si usturoiul s etaie marunt, costita se taie in cuburi, care se introduc 5 minute in cuptor. Macaroanele se fierb in apa rece cu putina sare, pentru circa 8 minute, se clatesc in apa rece si se taie bucati de circa 3 cm. Fasolea se fierbe 15 minute, se scurge de apa si se inlocuieste cu alta apa. Cand este fiarta pe jumatate, se adauga morcovii, telina si ceapa. Apoi se pune sarea si costita afumata si se lasa la fiert. Se adauga macaroanele dupa 20 de minute, usturoiul, piperul macinat, pasta de rosii si sare. Se mai fierb 10 minute, dupa care se ia supa de pe foc.
Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Ciorba radauteana

Curcan umplut

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors