Curatam dovleacul si para, indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem cuburi de marime aproximativ egala. Curatam ceapa si o tocam grob. O scaldam i
Curatam dovleacul si para, indepartam casuta cu seminte, apoi le taiem cuburi de marime aproximativ egala. Curatam ceapa si o tocam grob. O scaldam in unt topit amestecat cu ulei de susan, pana devine transparenta si usor aurie. Stingem cu supa de pui fierbinte, dupa care adaugam dovleacul, para si patrunjelul. Saram, piperam dupa gust. Lasam la fiert timp de 25-30 minute (controlati dovleacul, trebuie sa fie moale bine). Cu mixerul stick facem un piure fin. Degustam. Adaugam sare si piper daca e nevoie, iar cine doreste poate adauga nucsoara rasa fin. Adaugam gorgonzola, si amestecam la foc mic, pana se topeste. Inainte cu 1-2 minute sa luati supa de pe foc, adaugati smantana. Degustati si condimentati daca e nevoie. Se decoreaza cu frunze de salvie tocata fin sau cu frunze intregi..dupa plac.
Eu am servit-o cu paine prajita, cu o bucatica de gorgonzola, care se topea pe painea fierbinte. Delicios! Pofta buna! Reteta Supa din dovleac Butternut a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post