Supa de urzici cu cartofi

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline. Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se caramelizeaza in tigaie, cu ceapa;

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr. urzici proaspete; 3 cartofi; un mar; 3 morcovi; o ceapa; un catel de usturoi; 2 linguri ulei de masline; sare si piper

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline.

Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se caramelizeaza in tigaie, cu ceapa; dupa care se adauga urzicile.

Se tau cartofii, morcovii si usturoiul in cubulete mici si se adauga in tigaie.

Se asezoneaza cu sare si piper, si se lasa la foc 5 minute totul acoperita cu capac. Se adauga jumatate de litru de apa si se lasa la fiert timp de 15 minute.

Se mai adauga ica jumatate de litru de apa si se lasa pe foc inca 15 minute.

Se mixeaza cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana se obtine o supa-crema.
Se poate servi cu crutoane frecate cu usturoi si smantana grasa

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala