Supa de stevie sau de macris

Se curata si se spala foarte bine in mai multe ape stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se taie fisii. Se aseaza oala pe foc cu apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 l apa
  • 1 buc. ceapa
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 kg. macris
  • un ou
  • 100 gr. slanina
  • 150 gr. smintina
  • 1/2 kg. stevie
  • 50 gr. unt
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata si se spala foarte bine in mai multe ape stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se taie fisii. Se aseaza oala pe foc cu apa si cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce ceapa este aproape fiarta, se adauga stevia sau macrisul. Intr-o farfurie se amesteca faina cu putina apa rece, dupa care se toarna in oala. Se taie slanina in cubulete foarte mici si se caleste in grasime, apoi se pune in supa, unde se lasa sa se fiarba impreuna cu stevia 15-20 minute. Se bate un ou cu smintina.
Se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu sunca si crema de branza

Paste cu sunca si crema de branza
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide