Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. si se lasa sa se scurga in strecur
Se curata salata, se spala foarte bine in mai multe ape, frunza cu frunza, dupa care se taie suvite late de 1-2 cm. si se lasa sa se scurga in strecuratoare. Slanina se taie in patratele mici si se aseaza intr-o oala cu putina apa la foc. Cind apa a scazut, se adauga faina amestecata cu putina apa rece, ca sa nu formeze cocoloase, ceapa tocata fin si restul de apa, apoi se lasa sa se fiarba 20-30 min la foc potrivit. Se adauga salata, sarea si o parte din unt si se mai lasa pe foc sa dea 2-3 clocote. Intr-un castron se bat bine 2 oua, se adauga 1 lingurita de otet, apoi treptat supa fierbinte, cu grija, ca sa nu se taie ouale. Se presara patrunjel verde tocat si restul de unt.
Se serveste la masa cu saleuri