Supa de rosii cu galuste

Se oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele din conserva. Pupla de r

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 1 cutie rosii decojite in suc
  • 2 morcovi
  • 2 rondele groase de telina
  • frunze de telina
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 cartof mare
  • 2 linguri ulei masline
  • sare/piper
  • 4-5 l apa
  • Pentru galuste de gris:
  • 2 oua
  • 7 linguri gris
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura ulei
  • 1 varf de sare

Mod de preparare

Se oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele din conserva. Pupla de rosii se pune in strecuratoare si piseaza pana ce ramane numai miezul.

Se pun la fiert intr-o oala mai mare legumele, iar cand cartoful e aproape fiert se adauga sucul de rosii. Inainte de a pune galustele in supa se vor scoate legumele. Pentru galuste se bate spuma albusul de ou, dupa care se adauga galbenusurile frecate si ele cu sare si 1 lingura de ulei. Se toarna grisul, in ploaie, amestecat cu o lingurita de amidon, amestecand usor de jos in sus prin exteriorul "aluatului". Asta se va face pana cand compozitia incepe sa capete o textura buretoasa si sa se desprinda usor de pe peretii vasului. Se lasa focul mic la supa si se pun galustele.

Se lasa asa la foc mic vreo 5-7 minute apoi se rasucesc usor si se mai lasa cateva minute ca sa se umfle.


Supa de rosii se poate servi si fara galuste, cu taietei, numai cu cartofi sau pur si simplu cu cimbru si gheata.

Alte retete recomandate:

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere