Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se incalzeste bine). Se ia vasul
Se prepara un rantas din faina si ulei. (rantasul nu trebuie lasat pe foc pana capata o culoare maronie, ci doar pana se incalzeste bine). Se ia vasul de pe foc, se lasa putin la sa se raceasca, dupa care, amestecand usor, se adauga 1,4 l suc de rosii, jumatate lingurita sare si mierea. Peste cateva minute de fierbere se mai adauga o ceapa mica, rosie, taiata marunt si cateva frunze de telina. Se fierbe 5 minute. supa va fi mai consistenta daca adaugam si 60 g de orez bine spalat. In acest caz se fierbe pana cand orezul se inmoaie, timp in care amestecam periodic pentru ca rantasul sa nu se prinda. Daca sucul de rosii e prea dens, se poate atenua cu putina apa.
Alte mancaruri recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post