Supa de praz

Prazul se curata de frunzele vestede si se spala bine de tot (se desfac foile si se spala chiar separat, alea verzi) si se taie rondele. Intr-o cratit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 praz mare/2 mici
  • 2-3 cartofi mici
  • patrunjel
  • 1 iaurt
  • ulei
  • (facultativ 1-2 cuburi supa
  • 2-3 crenvursti)
  • 2l – 2 ½ l apa

Mod de preparare

Prazul se curata de frunzele vestede si se spala bine de tot (se desfac foile si se spala chiar separat, alea verzi) si se taie rondele. Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga prazul. Se dinstuie pana se inmoaie. Se adauga apa si eventual cuburi de supa si se fierbe. Cand clocoteste se adauga cartofii cubulete, sare, piper si patrunjel tocat. Cand cartofii sunt fierti, supa e gata. Se ia de pe foc si se adauga un iaurt. Se serveste cu crutoane si smantana, iar cine prefera poate servi cu felii de costita prajita separat. (In supa la fiert se mai pot adauga si 2-3 crenvursti taiati rondele).
Se serveste cu crutoane si smantana.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala