Se spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1 lingurita zahar brun si o
Se spala mazarea si morcovii (se tai rondele), si se calesc in putin ulei intr-o cratita emailata, aprox. 5 min, adaugand 1 lingurita zahar brun si o lingurita sare. Se adauga 1,2 l apa. In acest timp se spala o legatura de frunze de patrunjel, se leaga cu o ata alba, si, impreuna cu usturoiul se adauga in supa. Se fierbe aprox 15 min, pana cand mazarea se inmoaie. Dintr-o lingura de faina se prepara un rantas, la care se adauga frunze de patrunjel maruntite, iar mai apoi, dupa ce stingem focul, jumatate de lingurita boia. Se lasa la racit, dupa care, amestecand continuu, se adauga apa, pana cand obtinem o crema. Acest rantas se toarna in supa, amestecand continuu, desigur, si se mai lasa la fiert 5 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se scoate legatura de patrunjel.
Alte retete recomandate
ciorba radauteana
Ciorba pui
Ciorba de fasole
Ciorba de perisoare
Am facut acest tort pentru ziua fiului meu. Cand l-am intrebat ce tort ar vrea, mi-a spus ca poate sa fie cu orice, in afara...
Desert tort aniversar cu crema de mascarpone si fructe - reteta cu nr. 1100Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala