Supa de mazare uscata

Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se adauga o ceapa se dimens

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 17 dg mazare uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de busuioc/chimen macinat
  • cimbru
  • 1 lingura de faina
  • ulei
  • boia
  • cubulete de paine

Mod de preparare

Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se adauga o ceapa se dimensiunea unei nuci, 2 catei de usturoi si o lingurita de sare. Cei care prefera mancarurile mai speciale pot adauga 1 lingurita de busuioc sau 1 lingurita de chimen macinat, respectiv cimbru dupa fierbere. Apoi se fierbe sub capac la foc potrivit maxim 40 de minute, pana cand mazarea s-a fiert bine. Spuma rezultata in timpul fierberii se indeparteaza cu un filtru de ceai. La o lingura de faina se adauga ulei si se face rantasul. Se ia de pe foc si se adauga boia. Se lasa sa se raceasca iar apoi amestecand incontinuu se adauga apa rece pana se obtine o compozitie omogena. Rantasul se pune in supa si se mai fierbe aproximativ 5 minute. Cand supa este gata se scoate ceapa si usturoiul.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors