Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se adauga o ceapa se dimens
Inainte cu o seara se spala 17 dg de mazare aleasa si se lasa la inmuiat in 1,5 l apa intr-un vas emailat. Ziua urmatoare se adauga o ceapa se dimensiunea unei nuci, 2 catei de usturoi si o lingurita de sare. Cei care prefera mancarurile mai speciale pot adauga 1 lingurita de busuioc sau 1 lingurita de chimen macinat, respectiv cimbru dupa fierbere. Apoi se fierbe sub capac la foc potrivit maxim 40 de minute, pana cand mazarea s-a fiert bine. Spuma rezultata in timpul fierberii se indeparteaza cu un filtru de ceai. La o lingura de faina se adauga ulei si se face rantasul. Se ia de pe foc si se adauga boia. Se lasa sa se raceasca iar apoi amestecand incontinuu se adauga apa rece pana se obtine o compozitie omogena. Rantasul se pune in supa si se mai fierbe aproximativ 5 minute. Cand supa este gata se scoate ceapa si usturoiul.
Alte retete recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post