Supa de mazare uscata

Se alege mazarea, se spala bine si se pune la inmuiat de cu seara. A doua zi, se schimba apa si se aseaza mazarea la foc potrivit. Dupa citeva clocote

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. cartof
  • o lingura untdelemn
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 2 1/2 l apa
  • 250 gr. mazare uscata

Mod de preparare

Se alege mazarea, se spala bine si se pune la inmuiat de cu seara. A doua zi, se schimba apa si se aseaza mazarea la foc potrivit. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat, spalat si trecut prin razatoare. Se lasa supa sa fiarba, oala fiind acoperita. Cind mazarea este bine fiarta, se adauga grasimea, laptele si sarea. Se mai dau citeva clocote.
Se serveste cu saleuri cu cascaval, drept garnitura

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide