Supa de macris cu frisca si ou

Indepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert le pisam cu mixerul. Pun

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 polonice pireu de macris
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 pahar smantana
  • 2 dl frisca
  • 2 linguri faina
  • 2 oua fierte

Mod de preparare

Indepartam coditele frunzelor de macris si le spalam, le punem la fiert si le acoperim, periodic amestecam. Dupa ce au fiert le pisam cu mixerul.

Punem deoparte 3 polonice, iar restul punem la congelator.

Oparim pireul presarat cu zahar si sare si il ingrosam cu faina, smantana si frisca si il fierbem pana e gata.

Daca este necesar, condimentam ulterior sau daca este prea gros il diluam cu apa.

Presaram oua fierte taiate marunt deasupra si servim.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Supa de ciuperci

Rulada cu ciuperci

Ciuperci cu maioneza si usturoi

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala