Supa de linte rosie cu pastrav

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa, usturoiul si cartofi. Se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cartofi (200 gr.)
  • 2 linguri unt
  • 1 1/4 l. supa de legume
  • 200 gr. linte rosie
  • sucul de la o 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 fir praz
  • cca. 120 gr. file de pastrav afumat
  • marar

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa, usturoiul si cartofi. Se adauga supa, apoi lintea tinuta inainte 2 ore in apa. Se lasa sa fiarba inabusit cca. 30 minute. Atunci, se scot 1-2 linguri de linte din supa si se pun deoparte. Supa se paseaza si se adauga suc de lamaie, sare si piper. Se pune si lintea pastrata si se fierbe 5 minute. Se curata prazul, se spala bine si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt si se caleste prazul. Pestele se taie bucati. Se repartizeaza supa in 4 boluri. Se introduce prazul si pestele. Se serveste cu marar tocat fin si presarat peste supa. Nota: Se mai pot fierbe in supa cubulete de morcov, patrunjel, pastarnac si telina: acestea se paseaza impreuna cu cartofii.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors