Supa de linte (de post)

Se spala lintea si se pune la fiert, dupa ce da in clocot se strecoara si se schimba apa. In cea de-a doua apa, se adauga legumele curatate si taiate,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piper alb
  • 1 lingurita de sare
  • 2-3 linguri cu orez
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 pahar cu linte

Mod de preparare

Se spala lintea si se pune la fiert, dupa ce da in clocot se strecoara si se schimba apa.

In cea de-a doua apa, se adauga legumele curatate si taiate, uleiul, orezul, si dupa gust sarea si piperul.

Se acopera si se lasa sa fiarba la foc domol. Dupa ce toate legumele s-au fiert se lasa la racit putin si se paseaza pana se obtine o crema.
Se serveste calda cu suc de lamaie proaspat stoarsa, crutoane de paine, stropite cu ulei de masline. Daca doresti poti sa o servesti cu smantana vegetala.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala