Supa plina de vitamine pentru o imunitate puternica!
Se curata legumele si se spala, cartofii si dovlecelul se taie cubulete mici, zarzavatul se taie jumatate din cantitate in bastonase mici si subtiri si cealalta jumatate se dau la robot.
Se incinge un pic de ulei de masline si se calesc la foc iute cubuletele ,de cartofi si dovlecel,se adauga si fasolea pastai prefiarta,se adauga si zarzavatul maruntit,un praf de sare ,se acopera cu un capac si se inabuse si la sfarsit adaugam cubuletele de rosii in bulion.
Se da in clocot un ibric de apa in care oparim baby spanacul,apoi il strecuram si il trecem sub jet de apa rece.
Peste legumele calite din tigaie adaugam 500 ml apa rece si lasam sa fiarba acoperit.Cand zeama lasata scade la jumatate ,se adauga si baby spanacanul oparit,se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa 5 minute pe foc.Oprim focul si presaram verdeata tocata fin.Lasam 15 minute sa se racoreasca un pic si dregem cu lingura de iaurt.
Fierbem ouale de prepelita 5 minute apoi le curatam de coaja si le taiem in sferturi.
Taiem dintr-o franzela fasii subtiri de paine,lungi de cca 10 cm si groase de 2 cm care se stropesc cu ulei de masline,se presara piper aromat cu lamaie,seminte de in si chimen , se aseaza pe hartie de copt si se rumenesc la cuptor.
Supa se serveste cu felii de ou de prepelita deasupra si baghetelele aromate si crocante!
Pofta buna!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor