Supa de legume cu crutoane

Morcovul, ceapa, patrunjelul, telina, cartoful si varza se curata si se taie fideluta sau se dau pe razatoare. Supa de legume este foarte usor de preparat si perfecta pentru vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 praz
  • 1 jumatate varza
  • 4 cartofi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 telina
  • 1 legaturi hatmatuchi
  • sare
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 2 I apa

Mod de preparare

Morcovul, ceapa, patrunjelul, telina, cartoful si varza se curata si se taie fideluta sau se dau pe razatoare. Intr-un vas se adauga untul la topit, iar apoi legumele care se lasa la calit. Se acopera vasul cu un capac si se amesteca din cand in cand. Cand incep sa se rumeneasca, se toarna apa si se lasa la fiert in continuare. Dupa ce s-au fiert, se ia supa de pe foc si se amesteca cu hatmatuchi-ul si cu smantana.


Supa de legume se serveste cu crutoane de paine prajita si optional se rade deasupra cascaval.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors