Supa de gulii si cartofi

Se curata guliile, se taie ca taiteii sau se dau prin razatoarea mare, se pun la fiert cu apa si sare. Se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 buc. gulii mari
  • 300 gr. cartofi
  • 2 linguri ulei
  • o lingura faina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de smantana
  • sare
  • 3 l apa

Mod de preparare

Se curata guliile, se taie ca taiteii sau se dau prin razatoarea mare, se pun la fiert cu apa si sare. Se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Separat, se face un rantas deschis din ulei si faina. Se stinge cu zeama din oala si se amesteca cu supa. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote, se da deoparte si, rece fiind, se drege cu galbenusul de ou batut cu smintina.


Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala