Curatam guliile, le taiem in patru apoi le punem la fiert in apa calda impreuna cu morcovii si telina taiate felii groase. O data cu supa se pune la
Curatam guliile, le taiem in patru apoi le punem la fiert in apa calda impreuna cu morcovii si telina taiate felii groase.
O data cu supa se pune la fiert un buchet format din patrunjel verde, o crenguta de cimbru si citeva fire de usturoi.
Cand legumele au fiert, se scoate buchetul si se arunca. Supa se strecoara, legumele se trec prin sita si se pune
piureul obtinut isa tiarba la foc mic. Cand supa da in clocot, se pun galustele de ficat.
Ficateii de pasare se dau in clocot, se scurg si se trec prin masina de tocat.
Se amesteca intr-o farfurie adinca cu un galbenus crud; putina verdeata tocata si doua linguri de faina. Amestecul se freaca incet cu o lingurita de unt, se sareaza si se omogenizeaza.
Din el se fac galuste mici, care se iau cu lingurita si se pun in supa calda. Acoperim oala, micsoram focul si se fierbe supa inca 20 de minute.
Alte retete
Salata de gulii
Supa de spanac
Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.
Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ouIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala