Supa de gulii cu galuste de faina

Intr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa (sau apa, sau supa si apa).

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4-6 portii)
  • 3 gulii mijlocii
  • curatate de coaja si de partea lemnoasa
  • taiate betisoare
  • putin marar si patrunjel tocat marunt
  • 4 oua
  • putina sare
  • faina cit cuprinde pentru galuste (potrivit de moale
  • din care se va lua cu furculita si se vor pune in supa fierbind)
  • 3 litri lichid (supa de pui sau apa)
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Intr-o oala de Inox, se infierbinta uleiul. Se adauga guliile taiate felioare si se calesc 1-2 minute apoi se adauga supa (sau apa, sau supa si apa). Se acopera si se lasa sa fiarba.

Intre timp se prepara galustele.

Intr-o cana mai mare se spart ouale, se pune putina sare si faina necesara pentru niste galuste potrivit de tari/moi. Se amesteca bine cu furculita, ca aluatul sa fie omogen.

Cind supa fierbe, se adauga galustele cite una, luate cu furculita din aluat. Se lasa sa fiarba pina galustele plutesc la suprafata.

Se ia de pe foc si se adauga marar si patrunjel tocat marunt. Se potriveste de sare si se serveste.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala