Supa de fasole boabe (crema)

Fasolea, aleasa si spalata, muiata de cu seara in apa caldura, se scurge de aceasta apa si se pune la fiert cu apa calduta proaspata. Dupa ce a dat 2-

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 litri apa
  • 250 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt sau ulei
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piine taiata cuburi si prajita

Mod de preparare

Fasolea, aleasa si spalata, muiata de cu seara in apa caldura, se scurge de aceasta apa si se pune la fiert cu apa calduta proaspata. Dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba apa. Se repeta aceasta operatie de trei ori. In ultima apa se adauga, in afara de fasole, ceapa, morcovul si patrunjelul. Se lasa sa fiarba acoperita la foc incet. Cind fasolea este bine fiarta, se scoate zarzavatul(morcovul si patrunjelul), se strecoara, iar fasolea si ceapa se trec prin sita si se subtiaza cu zeama strecurata. Se pune supa din nou la fiert, impreuna cu o lingura de unt sau ulei si sare. Dupa ce da un clocot-doua, se adauga patrunjelul tocat.
Se serveste cu cuburi de piine prajita

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala