Supa de ciuperci in paine

1. Se taie cate un capacel si se scoate miezul fiecarei chifle, cu atentie, ca sa nu se sparga coaja. Chifla trebuie sa aibe peretii de aproximativ 2

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 100 g smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 80 g cascaval
  • 2 cepe
  • 2 capatani de usturoi
  • 4 chifle
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se taie cate un capacel si se scoate miezul fiecarei chifle, cu atentie, ca sa nu se sparga coaja. Chifla trebuie sa aibe peretii de aproximativ 2 cm.

2. Se ung chiflele cu ulei, la exterior, si se pun intr-o tava la cuptor, la foc iute, ca sa se rumeneasca, dupa care se scot afara

3. Intr-o tigaie se calesc in unt ceapa taiata marunt si ciupercile.

4. Cand a scazut zeama pe care au lasat-o legumele, se toarna deasupra lor mujdei concentrat de usturoi, in care s-a amestecat smantana.

5.Se condimenteaza cu chimen, nucsoara, sare si piper si se lasa 10 minute la fiert.

6. Dupa acest timp amestecul se imparte in chiflele rumenite in care s-a pus cate putin cimbru.

7. Deasupra fiecaruia se rade cascaval.

8. Se pun chiflele la cuptor pana cand se topeste cascavalul.
Se servesc fierbinti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors