Supa de ciuperci cu smantana

Ciupercile curatate se taie felii subtiri iar morcovii si zarzavatul alb se taie rondele. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei fierbinte, se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g ciuperci
  • 100 g morcovi
  • 100 g zarzavat alb
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa mijlocie
  • 20 ml smantana
  • frunze de patrunjel
  • piper macinat
  • sare

Mod de preparare

Ciupercile curatate se taie felii subtiri iar morcovii si zarzavatul alb se taie rondele.

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei fierbinte, se adauga apoi zarzavatul si jumatate din frunzele de patrunjel tocate marunt.

Zarzavaturile prajite putin se sting cu 1 – 1,5 l apa, se adauga sare si piper. Dupa ce fierbe supa, se drege cu faina amestecata cu smantana. La servire, se pune deasupra patrunjelul verde taiat marunt.
Alte retete

Supa mazare

Sos de mazare

Ciorba de mazare

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post