Se taie felii 200g ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei alime
Se taie felii 200g ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste intr-o lingura de ulei alimentar. Se adauga ciupercile, se calesc cateva minute, dupa aceea se sting cu 1,2 l apa. Se pune o l.c. de sare si se lasa sa fiarba incet 10 minute pana se inmoaie ciupercile. Pe parcurs, la o lingura de faina se adauga atata ulei cat cuprinde si se prepara un rantas spumos, la foc iute. O legatura mica de patrunjel se toaca marunt si se presara peste rantas, se amesteca apoi se ia de pe foc si se adauga boia (1/2
l.c.). Se lasa sa se raceasca putin, apoi se stinge cu apa, se mesteca mereu pana se ingroasa ca o frisca. Rantasul se toarna incet in supa, se adauga 1 l.c. de Vegeta si se lasa sa mai fiarba cateva minute. Cand este gata, se serveste cu galuscute. Daca se lasa si pentru a doua zi, nu se pun galuscutele in supa pentru ca se umfla si se inmoaie. Supa de ciuperci se mai poate imbogati cu orez.
Alte retete recomandate
Salata de pui
Tocana de ciuperci
Ciorba de ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post