Curatam bine zarzavatul, se spala si se pune intreg la fiert cu apa calda. Se ferbe acoperit, la foc mic 30 de minute, dupa care se adauga taiteii fie
Curatam bine zarzavatul, se spala si se pune intreg la fiert cu apa calda.
Se ferbe acoperit, la foc mic 30 de minute, dupa care se adauga taiteii fierti separat si clatiti cu apa rece si o lingura de unt.
Chimenul il punem cu ulei intr-o tigaie, se tine acoperit pe foc mic zece minute, se stinge cu supa fierbinte, apoi se strecoara.
Semintele de chimen se arunca, zeama strecurata se pune peste supa, se adauga sare dupa gust si se mai clocoteste citeva minute.
Se stinge focul, se adauga verdeata tocata si se drege supa cu smintina.
Servim cu crutoane de paine prajita.
Alte retete culinare
Ciorba de peste
Ciorba de pui cu smantana
Supa de salata verde
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala