Supa de ceapa cu croutons

Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, zaharul si se amesteca pana s-

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12-16 cepe mari
  • ceva ulei de masline
  • 8 felii paine toast
  • unt
  • 2 linguri zahar
  • cas ras
  • supa de legume
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Se taie cepele in jumatate, apoi in inele. Uleiul se pune intr-o oala mare si se infierbanta. Se pun cepele, ceva unt, zaharul si se amesteca pana s-au inmuita cepele.

Supa de legume se infierbanta, se toarna peste cepe atat cat sa le acopere si se sareaza si pipereaza si se pune oregano dupa gust. Se lasa sa fiarba mai departe. Se incalzeste cuptorul la foc marisor (180 grade).

Pt. croutons, se iau feliile de toast, se taie marginile si se impart in cubulete mici. Se pune unt ceva mai mult intr-o tigaie mai mare si se pun cubuletele la prajit.

Dupa vreo 10 minute, se ia oala de pe foc si se pune in boluri de supa care rezista la cuptor, apoi se pune de-asupra croutons si cas ras. Se pune totul in cuptor pana cand casul s-a aurit frumos.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors