Supa de castane

Se caleste ceapa in uleiul de masline, cind devine transparenta se adauga castanele si 1 1/2 mar curatat de coaja si taiat bucatele se calesc 1 minut.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 mere acrisoare
  • zeama de lamie(optional)
  • 300 g castane congelate
  • 2 dl Vin de mere
  • 4 dl supa de legume
  • cuisoare macinate

Mod de preparare

Se caleste ceapa in uleiul de masline, cind devine transparenta se adauga castanele si 1 1/2 mar curatat de coaja si taiat bucatele se calesc 1 minut.

Se aduga supa de legume, vinul de mere si se lasa la fiert 20 minute (pina sunt fierte castanele).

Se paseaza cu mixerul, se adauga sare, piper dupa gust si un virf de cutit cuisoare macinate.

Cealalta jumatate de mar se taie felii si se caramelizeaza. Merele caramelizate se adauga pentru decor.
Pofta buna!

Reteta Supa de castane a fost propusa de SB pe forum culinar.ro

Alte retete cu castane gasiti aici:

Gasca umpluta cu stafide si castane ,

Sufleu de castane ,

Piept de curcan umplut cu castane

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala