Supa de cartofi si usturoi copt

Intai si-ntai am pus la copt usturoiul, necuratat, in cuptorul preincalzit la 200 grade C, cam 35 minute, pana ce a fost moale la mijloc. Am curatat c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 capatani mici de usturoi (sau una mare) - cam 20 de catei
  • 5 kg cartofi
  • cam 2 litri de supa de legume (sau de pui
  • sau de vita)
  • sare
  • piper
  • patrunjel pt. ornat

Mod de preparare

Intai si-ntai am pus la copt usturoiul, necuratat, in cuptorul preincalzit la 200 grade C, cam 35 minute, pana ce a fost moale la mijloc.

Am curatat cartofii pe care i-am pus la fiert pentru 10 minute in apa usor sarata care clocotea.

Supa de legume se incalzeste si ea in alta oala, se adauga la ea cartofii scursi.

Se pun toate unele peste altele si se adauga usturoiul copt, se mai lasa un sfert de ora.

Se adauga sare si piper dupa gust si se decoreaza cu patrunjel, ceea ce eu n-am facut.
Pofta buna!

Reteta Supa de cartofi si usturoi copt a fost propusa de Guvi pe forum culinar.ro

Alte retete de supa gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac ,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala