Supa de cartofi

Taiem zarzavatul de supa fideluta si il calim impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o ceasca de ulei. Cind morcovii s-au inmuiat usor, se stinge zarzav

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de bulion
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 lingura de supa concentrata
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Taiem zarzavatul de supa fideluta si il calim impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o ceasca de ulei. Cind morcovii s-au inmuiat usor, se stinge zarzavatul cu 2 litri de apa calda, se adauga cartofii taiati cubulete mici si sare. Se acopera vasul si se' micsoreaza focul.

Se fierbe totul o jumatate de ora, dupa care se adauga faina desfacuta intr-o ceasca de apa rece sau lapte dulce si o lingura de bulion de rosii. Se mai fierbe supa zece minute, sa aiba timp faina sa se incorporeze bine.

Orezul fiert separat se adauga in supa atunci cind se stinge focul.

Supa se serveste calda, cu brinza telemea alaturi.
Alte retete

Ciorba radauteana

Ciuperci umplute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors