Supa de cartofi

Ceapa se taie marunt, se caleste, se stinge cu supa din cubul concentrat, se adauga cartofii, se potriveste gustul cu sare si piper. Cand cartofii sun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g cartofi
  • Sare
  • Piper
  • O ceapa
  • Un cub concentrat de supa
  • 100 g cus-cus de casa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 100 ml smantana
  • Patrunjel verde
  • Foitaj

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, se caleste, se stinge cu supa din cubul concentrat, se adauga cartofii, se potriveste gustul cu sare si piper. Cand cartofii sunt aproape gata se adauga cus-cus si doi catei de usturoi zdroboti. Smantana se freaca cu faina si putina apa, cu aceasta compozitie se drege supa, se presara cu patrunjel verde si se pune in boluri. Din foitaj se taie cate un capac pe fiecare bol, se fixeaza cu galbenus de ou si se introduc in cuptor pana se rumeneste foitajul.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba legume

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert briose de post cu banane

"Retete creative de post" Am gasit aceasta reteta pe pagina Andreei, careia ii multumesc mult. Eu nu prea...

Desert briose de post cu banane
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide