Supa cu cartofi prajiti

Punem la fiert 400 gr de cartofi taiati cubulete impreuna cu sarea, piperul, ½ de ceapa si cubul pentru supa. Cand ingredientele devin aproape moi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr cartofi
  • 1 ceapa
  • 100 gr taitei de orz
  • 2 catei usturoi
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cub pentru supa
  • ou
  • faina de orz pentru taitei

Mod de preparare

Punem la fiert 400 gr de cartofi taiati cubulete impreuna cu sarea, piperul, ½ de ceapa si cubul pentru supa.

Cand ingredientele devin aproape moi, adaugam 100 gr de taitei de orz si 2 catei de usturoi pisat.

Amestecam 1 lingura de faina cu smantana si ingrosam supa cu amestecul obtinut. O presaram cu frunze de patrunjel si o turnam in cani.

Acoperim canile cu foi rotunde obtinute din aluatul foetaj, ungem cu galbenus de ou si le punem la cuptor pana aluatul devine auriu.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Pilaf de orez cu pui

Salata de spanac cu branza

Salata de icre de crap cu ceapa

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala