Supa crema de sparanghel

Se desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm. Se dizolva un cub concentrat d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g sparanghel
  • 30 g unt
  • 1
  • 5 ml
  • 1 galbenus de ou
  • 30 g faina
  • 40 ml apa
  • 1 cub concentrat de pui/gaina
  • 30 ml
  • Sare
  • zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm.

Se dizolva un cub concentrat de pui/gaina in apa clocotita si se fierb in ea cojile de sparanghel. Se strecoara si zeama se pune la fiert, se potriveste gustul cu sare si zahar, apoi se pun bucatile taiate de sparanghel si se lasa sa fiarba.

Varfurile se fierb separat in apa cu sare si zahar.

Se topeste untul, se adauga faina si se infierbanta pana face spuma (rantas alb).

Dupa ce se ia de pe foc, se stinge cu apa rece si . Zeama de sparanghel, precum si apa in care au fiert varfurile de sparanghel se ingroasa cu rantasul, se lasa sa fiarba, apoi se paseaza prin sita, se potriveste gustul cu sare, zahar si zeama de lamaie.

Se amesteca cu galbenusul de ou si se adauga la supa .
La servire, varfurile se pun in farfurie sau in bol si peste ele, supa fierbinte.

O reteta simpla si gustoasa

Alte retete

Supa mazare

Sparanghel cu sunca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors