Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Pentru retete dietetice! Un preparat ce poate fi gatit in orice sezon al anului, mereu fiind la fel de sanatos si delicios!!!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g spanac verde frunze
  • 200 g bacon afumat
  • 5 pua de prepelita
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • sare
  • ulei de masline
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina mica de partunjel

Mod de preparare

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi, se spala in mai multe apre reci,apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa. Se pun din nou la fiert, acoperite de apa, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, morcovul si radacina de patrunjel si un praf de sare. Dupa 10-15 minute de la primul clocot, se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece. Frunzele de spanac se toaca cu un cutit si apoi se blendeaza pana se obtine un piure fin. Se incinge uleiul si apoi se rumeneste baconul taiat cubulete mici, se scoate din ulei dupa ce s-a rumenit si in acel ulei, adaugam piureul de spanac, il condimentam si adaugam si lingurita de legume deshidrate fara sare, se adauga si un pic de apa, se potriveste dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana ce se leaga un pic. Daca dorim, se poate adauga si o lingura de smantana pentru gatit (eu nu am avut). Servim fierbinte cu ouale de prepelite posate (se pun la fiert cand apa clocoteste, dupa ce le-am spart sau mai pe romaneste, le facem oua ochiuri romanesti, in apa) si bucatelele crocante de bacon. Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce