Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr morovi
  • 4 cartofi
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 bucata telina
  • ceapa alba
  • frunze de la ceapa verde
  • unt
  • 1 ardei kapia
  • 2-3 linguri smantana
  • vegeta/piper/sofran praf

Mod de preparare

Legumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta.

Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie putin.

Cand leguele sunt fierte, adaugam ceapa calita in unt, ardeiul kapia taiat bucati, condimentele si lasam sa mai fiarba putin si sa mai scada zeama.

Daca aveti prea multa zeama, o strecurati si o lasati deoparte.

Punem in robotul de bucatarie legumele impreuna cu zeama (dar sa nu fie foarta multa, sa nu iasa subtire), mixam bine, adaugam smantana si mixam din nou.

Se serveste calda cu crutoane de paine prajite.

Pofta buna

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor