Pentru supa crema de mazaqre uscata se alege, se spala si se pune mazarea la muiat din ajun. Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.
Aceasta supa crema de legume este delicioasa. Pentru supa crema de mazare uscata se alege, se spala si se pune mazarea la muiat din ajun. A doua zi se schimba apa si se pune la foc mic cu apa rece, sa se incalzeasca cu incetul. Se prajesc putin in unt sau in ulei morcovul, ceapa, patrunjelul si o felie de slanina fiarta, taiate in patratele mici. Toate acestea se adauga in oala cu mazare dupa ce a dat in fiert. Se sareaza si se lasa sa fiarba aproape doua ore.
Se trece prin sita si se subtiaza cu zeama din oala, adaugand apa, daca este nevoie. Se pune zaharul. Se lasa sa mai fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund. Cand este gata, se adauga putin unt proaspat sau o lingura de smantana si, daca avem, putina mazare verde conservata.
Supa deasa de mazare uscata se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post