Aceasta supa-crema este foarte gustoasa si usor de preparat. Aceasta reteta de supa o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte retete cu mazare.
Se fierbe laptele, se adauga gris si se lasa sa dea in clocot. Saram si piperam, apoi cand grisul a absorbit laptele il dam deoparte. Punem galbenusurile batute si sunca si lasam la racit. Pregatim legumele pentru supa. Curatam si taiem cuburi cartoful iar intr-o tigaie se caleste in unt ceapa tocata, cartofii, mazarea congelata si supa, dupa care se lasa la fiert 10-15 minute. Intr-o alata oala se pune la fiert apa cu sare. Cand incepe sa clocoteasca se reduce focul. Se scot cu lingurita portii din compozitia de gris si se pun in apa. Se lasa la fiert 5 minute. Cand urca la suprafata apei, se scot galustele de gris cu lingura de spuma si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se incinge untul si se prajesc putin galustele dupa care le punem in supa. Pentru mai mult gust condimentam supa cu sare, piper si coaja de lamaie. Se inglobeaza 2 linguri de smantana si se toarna in farfurii.
Se sevesc cu galustele, cate o lingurita de smantana si se presara enibahar pisat.
Alte retete culinare:
Ciorba de miel
Ciorba radauteana
Supa cu galuste
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post