Supa-crema de mazare

Fierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin. Mazarea se face pireu impreun

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g mazare
  • Vegeta dupa gust
  • 3 dl lapte
  • 30 g unt
  • 1 lingura de faina (fina)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 dl frisca
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Fierbem mazarea in apa cu vegeta.

Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin.

Mazarea se face pireu impreuna cu zeama si il amestecam in sosul de lapte.

Se fierbe, se indulceste cu zahar, daca este prea gros se subtiaza cu apa.

Se amesteca galbenusul cu frisca si pune in supa fierbinte.
Alte retete

Mazare cu aripioare

Mazare cu pulpe

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors