Supa crema de mazare

In uleiul incins se caleste ceapa,morcovul,telina,se adauga putina apa,se inabuse cam 5 min.Se adauga mazarea congelata. Se adauga apa fierbinte,sare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mazare-400 g
  • ceapa rosie-1 buc
  • morcov-1 buc
  • telina-40 g
  • smantana dulce-3 linguri
  • cascaval ras-100 g
  • ulei-3 linguri
  • sare
  • piper
  • marar verde

Mod de preparare

In uleiul incins se caleste ceapa,morcovul,telina,se adauga putina apa,se inabuse cam 5 min.Se adauga mazarea congelata. Se adauga apa fierbinte,sare si se fierbe pana mazarea se inmoaie,se scurge zeama (se pastreaza),iar legumele se mixeaza cu blenderul.

Se adauga smantana, mararul tocat,cascavalul si zeama pentru a obtine consistenta dorita.


Se serveste calda ,cu paine prajita.

Pofta buna!

Reteta Supa crema de mazare a fost propusa de mariette pe forum culinar.ro

Alte retete de supe gasiti aici:

Supa-crema cu dovleac,

Supa crema de galbiori cu verdeata,

Supa de mazare uscata pasata

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala