Supa crema de linte si crutoane de paine

Lintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce au fiert, se scot, se trec prin sita si se subtiaza cat e ne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr linte
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 1 ceapa
  • cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • crutoane de paine
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Lintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce au fiert, se scot, se trec prin sita si se subtiaza cat e nevoie cu apa in care au fiert. Se adauga apoi unt, putin lapte amestecat o lingura de faina si un galbenus de ou. Se potriveste de sare si se presara deasupra patrunjel tocat marunt dupa care se mai lasa sa fiarba cateva clocote.


Se serveste calda cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare:

Supa de rosii

Ciorba de dovlecei

Ciorba taraneasca

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors