Una dintre supele mele preferate, plina de vitamine si nemaipomenit de gustoasa! Se potriveste perfect si in diete.
Spalam bine legumele si le curatam. Taiem ceapa pestisori si o punem intr-o oala, la calit in 2-3 linguri de unt. Morcovul si pastarnacul se taie rondele, ardeiul il taiem cuburi mari, usturoiul il taiem felii, iar cartofii cuburi. Adaugam toate legumele peste ceapa, punem putina apa, condimentam cu sare, piper si boia dulce si le lasam cateva minute la calit. Adaugam apoi 2-3 cani de apa si le lasam sa fiarba. Intre timp, pregatim crutoanele: Taiem cuburi feliile de paine, tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cateva minute. Le scoatem apoi si le stropim cu ulei de masline si cu usturoiul pisat bine. Le dam inapoi la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand legumele sunt fierte, dam oala de pe foc, scoatem legumele(dar pastram supa in care au fiert) si le lasam putin la racit. Apoi pasam bine legumele sau le punem in tocator, pana se formeaza o pasta. Se pune pasta de legume intr-o oala, iar peste pasta se pune supa cate putin, pana ajungeti la consistenta dorita (eu am lasat-o mai groasa), se mai pune sare dupa gust (daca mai este nevoie) si se amesteca. La sfarsit, se adauga patrunjelul tocat marunt si crutoanele. Pofta buna!!!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post