Supa crema de legume

Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in locul lor, in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 fir de praz
  • sare
  • 1 ou
  • 1 jumatate pahar smantana
  • 1 lingura cu unt
  • 2 I apa

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si se pun in locul lor, in vas, cartofii taiati in sferturi si prazul taiat feliute subtiri. Cand au fiert toate legumele se scot din apa si se trec prin sita, iar in acelasi timp se subtiaza cu zeama in care au fiert. Oul batut se amesteca impreuna cu untul si se adauga in supa.


Aceasta supa se serveste cu crutoane de paine rumenite in cuptor.

Alte retete:

Supa de rosii Ciorba radauteana Supa de galuste

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Rețetă de post sau vegană: Ostropel cu ciuperci pleurotus Azi, Andra Mihail vă aduce o rețetă tradițională...

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala