Se curata dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii si morcovul, se spala si se pun ca pentru supa, in apa cu sare si ulei. Dupa ce au fiert, se scot din ze
Se curata dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii si morcovul, se spala si se pun ca pentru supa, in apa cu sare si ulei. Dupa ce au fiert, se scot din zeama si se lasa sa se scurga. Morcovul si ceapa se arunca, iar celelalte legume se paseaza cu blenderul. Se amesteca cu zeama in care au fiert si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Separat, se toarna smantana, iaurtul si zeama de lamaie intr-un bol, se bat bine cu mixerul si dupa ce se ia supa de pe foc, se amesteca cu aceasta usor, sa nu faca cocoloase.
Se serveste ornata cu patrunjel verde si marar, langa mamaliguta sau cu paine prajita.
Alte retete:
Supa de galuste Supa de rosii Ciorba radauteana
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post