Supa crema de conopida cu patrunjel si smantana

Pentru supa crema de conopida cu patrunjel si smantana se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • conopida (1 buc.)
  • unt (100 gr.)
  • faina (1 lingura)
  • oua (2 buc.)
  • smantana (2 linguri)
  • sare
  • apa (2 l)
  • patrunjel.

Mod de preparare

Pentru supa crema de conopida cu patrunjel si smantana se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intro oala cu apa rece si sare la foc potrivit. Cand a fiert, se scoate pe o strecuratoare si se rup cateva buchetele, care se aseaza pe o farfurie si care vor servi drept garnitura cand supa va fi gata. Se topeste untul intr-un vas, se presara faina, apoi se adauga zeama in care a fiert conopida. Dupa cateva clocote, se amesteca cu restul de zeama si cu conopida care a fost trecuta prin sita. Se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc domol. Dupa ce a fiert, se drege cu un ou si cu smantana. Se adauga in supa buchetelele de conopida care au fost oprite si patrunjel tocat fin.


Se serveste la masa cu pateuri sau crochete din aluat.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors