Supa crema de conopida

Conopida am taiat-o si am pus-o de aseara in apa cu sare, a stat la frigider peste noapte. Legumele se toaca (pe tocatorul de lemn) si se pun intr-o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o conopida medie
  • morcovi
  • ceapa verde
  • pastirnac
  • ardei verde
  • telina (radacina si frunze)
  • 2 dovlecei mici
  • sare
  • ulei (2-3 linguri)
  • leustean si patrunjel
  • pentru final

Mod de preparare

Conopida am taiat-o si am pus-o de aseara in apa cu sare, a stat la frigider peste noapte.

Legumele se toaca (pe tocatorul de lemn) si se pun intr-o oala in cele 3 linguri de ulei incins, la calit. Se acopera cu capacul si se lasa la foc foarte mic cam 3-5 minute, sa se inabuse in ulei.

Am adaugat si telina la inabusit (radacina si frunzele), scoase din congelator si taiate marunt. Cine are telina proaspata, o pune ca atare, de la inceput, impreuna cu legumele celelalte.

Intre timp, conopida se fierbe separat, cam 10 minute. Zeama fierbinte de la conopida se toarna peste legume.

Conopida se face crema cu mixerul. Se toarna conopida facuta crema peste supa. Se mai poate adauga apa fiarta deja, in supa.

Cu 10 minute inainte de finish, am pus dovleceii, taiati bucati. Dovleceii se ridica mereu la suprafata.

Cam dupa 20 minute de fierbere, se stinge focul, apoi se pun frunze de leustean si patrunjel tocate marunt. Se acopera cu capacul.
Se serveste cu smantana.

Pofta buna!

Reteta Supa crema de conopida a fost propusa de alida pe forum culinar.ro

Alte retete cu conopida gasiti aici:

Ciorba de conopida,

Conopida si brocoli la cuptor,

Paste cu conopida

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala