Supa crema de conopida

Se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala cu apa rece si sare la f

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc. conopida
  • 100 gr. unt
  • o lingura faina
  • 2 buc. oua
  • 2 linguri smintina
  • sare
  • 2 l apa
  • patrunjel

Mod de preparare

Se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori. Se pune conopida intr-o oala cu apa rece si sare la foc potrivit. Cind a fiert, se scoate pe o strecuratoare si se rup citeva buchetele, care se asaza pe o farfurie si care vor servi drept garnitura cand supa va fi gata. Se topeste untul intr-un vas, se presara faina, apoi se adauga zeama in care a fiert conopida. Dupa citeva clocote, se amesteca cu restul de zeama si cu conopida care a fost trecuta prin sita. Se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc domol. Dupa ce a fiert, se drege cu un ou si cu smintina. Se adauga in supa buchetelele de conopida care au fost oprite si patrunjel tocat fin.


Se serveste la masa cu pateuri sau crochete din aluat

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

Ciocolata albă de casă este un desert delicios și ușor de pregătit. Este o rețetă perfectă pentru a-ți...

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide