Supa crema de cartofi si crutoane

Supa crema de cartofi se prepara foarte usor si este delicioasa. Daca aveti nevoie de o alternativa la clasica ciorba de cartofi, aceasta reteta de supa crema este potrivita. Legumele curatate si taiate se pun la fiert in apa cu sare. Se scot din apa si se paseaza, apoi se adauga untul, smantana si apa in care au fiert.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 150g unt
  • 1 lingurita faina
  • 250g smantana
  • sare
  • piper
  • crutoane de paine
  • verdeata

Mod de preparare

Legumele curatate si taiate se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg de apa dupa ce sunt fierte, si se paseaza, apoi se adauga untul, smantana si apa in care au fiert dupa consistenta dorita.

Se amesteca bine, dupa care se potriveste gustul de sare si piper.


Supa crema de cartofi se serveste calda cu crutoane simple sau prajite in putin unt.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala