Supa crema de cartofi cu crutoane este o reteta de supa crema usor de facut, cu o consistenta foarte cremoasa.
Se spala si se curata de coaja legumele: morcovul, telina si cartofii.
2. Se taie cuburi mai mari si se pun intr-o oala. Adaugam apa cat sa acopere bine legumele.
3. Adaugam o lingura de vegeta Vito, putina sare si o lingura de ulei apoi acoperim oala cu un capac.
4. Lasam la foc mediu pana toate legumele sunt fierte bine.
5. Transferam intr-un robot de bucatarie legumele fierte si jumatate din apa in care au fiert.
6. Le mixam bine pana se transforma intr-o pasta omogena, apoi adaugam laptele si smantana.
7. Mixam iarasi si mai adaugam din apa in care au fiert legumele, pana obtinem consistenta dorita.
8. Gustam si mai potrivim de sare.
Pana supa este la fiert ne ocupam de crutoane:
4-5 felii de paine
un pahar de apa
sare, condiment Vito, putina boia
2-3 linguri de ulei
Feliile de paine se taie cubulete mici si se pun intr-un bol. In paharul cu apa adaugam sare, condiment, boia si ulei, amestecam bine si turnam cate putin in bolul cu crutoane, apoi amestecam, turnam iarasi si tot asa, pana toate crutoanele au fost condimentate.
Pregatim o tava de cuptor, o acoperim cu hartie de copt si rasturnam crutoanele pe ea. Dam la cuptor la 170 de grade, 10-15 minute, pana se rumenesc frumos.
Functiile care imi plac la aparatul Philips Multicooker sunt: Fierberea inabusita si functia de preparare a iaurtului.
Servim supa crema de cartofi calda, alaturi de crutoane si branza gorgonzola.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post