Supa crema de cartofi

Taiem cartofii curatati si se pun la fiert taiati cuburi. Telina o taiem dupa ce am curatatat-o si am spalat-o. Ceapa si patrunjelul se spala si ele a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceaapa rosie
  • 1-2 lg ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • 10g chimen
  • 3-4 fire patrunjel
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Taiem cartofii curatati si se pun la fiert taiati cuburi.

Telina o taiem dupa ce am curatatat-o si am spalat-o.

Ceapa si patrunjelul se spala si ele apoi se toaca marutn. Toate legumele se pun sa fiarba in apa cu sare si 1-2 lg de ulei de floarea soarelui.

Se fierb acoperite cu capac la foc mic ca sa nu scada apa foarte mult.

Se verifica daca au fiert si apoi se scot in sita sa se raceasca.

Ceapa se arunca iar cartofii impreuna cu radacinoasele se paseaza cu blenderul, Piureul de legume se amesteca cu zeama in care au fiert si se omogenizeaza pana se obtine o crema fina.
Se serveste ornata cu verdeata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors