Curatam si taiem ceapa marunt si o prajim intr-o oala, in cele 2 linguri de unt, pana devine transparenta. Adaugam supa de gaina,cimbrul si cartofii c
Curatam si taiem ceapa marunt si o prajim intr-o oala, in cele 2 linguri de unt, pana devine transparenta. Adaugam supa de gaina,cimbrul si cartofii curatati si taiati cubulete.
Lasam sa fiarba la foc mic pana ce cartofii sunt bine fierti.
Intr-un castronel, scoatem o parte din cartofii fierti in supa (aproximativ 2 din cei 6 cartofi).
Cu blenderul stick, facem o crema din supa si cartofii ramasi in oala, adaugand in acelasi timp si frisca lichida ( sau half & half cream). Se potriveste de sare si piper.
Intr-un castronel amestecam cele 2 linguri de amidon cu cateva linguri de supa calda, dupa care turnam crema rezultata in supa. Adaugam si cuburile de cartofi intregi, pe care le-am scos imediat dupa fierbere; mai lasam sa fiarba totul impreuna aproximativ 10min, pana cand supa se ingroasa de la amidon.
Pofta buna!
"Retete de Pasti" M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere.
Luscos ardelenescIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala